8.9.12

Holograms






Είναι πάντα ξεχωριστές οι στιγμές όταν ανακαλύπτεις μια νέα μπάντα, όταν ακούς για πρώτη φορά ένα τραγούδι και θες να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να χτυπηθείς, να ουρλιάξεις…
Οι Holograms είναι το τελευταίο συγκρότημα που μας έκανε να νοιώσουμε κάπως έτσι.
Σχηματίστηκαν στην Στοκχόλμη, όταν 4 φίλοι (εργάτες σε εργοστάσιο) αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να συνδυάσουν τα διαφορετικά ακούσματα τους αλλά και τις εμπειρίες τους από μπάντες που συμμετείχαν στο παρελθόν και να δημιουργήσουν κάτι νέο. Πειραματίσθηκαν αρκετά με τον ήχο τους, ενσωμάτωσαν ένα παλιό synth και έγραψαν μια σειρά από νέα τραγούδια, γεμάτα ενέργεια.
Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν από την τοπική σκηνή. Προσπάθησαν να αναζητήσουν κοινό στην υπόλοιπη Ευρώπη, πραγματοποιώντας συναυλίες σε μικρά μέρη αλλά ούτε αυτό απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα τους στοίχισε τις δουλειές τους κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολο το εγχείρημα τους.
Τελικά βρήκαν τη γη της επαγγελίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη δισκογραφική Captured Tracks. Οι υπεύθυνοι εκεί φάνηκαν πιο ανοιχτόμυαλοι από το κοινό της Στοκχόλμης, πίστεψαν στις δυνατότητες των Holograms και τους εμπιστεύθηκαν μια θέση στο δυναμικό της εταιρείας πλάι σε μπάντες όπως οι Beach Fossils, οι The Soft Moon και οι Wild Nothings.
Έτσι, τον Ιούλιο κυκλοφόρησε η πρώτη τους ομότιτλη δισκογραφική δουλειά. Πραγματική αποκάλυψη, περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια που συνδυάζουν το πρωτόλειο punk με το new wave σε ένα post punk κρεσέντο. 
Μπορούμε σίγουρα να διακρίνουμε τις επιρροές και τα σχήματα από το παρελθόν που “σημάδεψαν” τη μουσική τους αλλά είναι προτιμότερο να παραμείνουμε στο παρόν και απλά να δυναμώσουμε την ένταση.







IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



No comments:

Post a Comment