22.7.12

Jane Doe | All The Poets Are Dead





Ο “προβοκατόρικος” τίτλος μας τράβηξε αμέσως την προσοχή, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλες προσδοκίες για το περιεχόμενο. Προσδοκίες που ευτυχώς επαληθεύθηκαν από τις πρώτες κιόλας νότες.  Σύγχρονο εναλλακτικό rock ύφος και ιδιαίτεροι στίχοι σε μια σύνθεση που βγάζει πρωτόγνορη ένταση.

Ομολογώ ότι αυτή ήταν η πρώτη μας γνωριμία με τη μπάντα των Jane Doe, αν και υπάρχουν σαν σχήμα από το 2007. Δημιουργήθηκαν και εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα άλμπουμ (Heaven For Dogs, 2008) κι ένα EP (Stories About Waves, 2011). Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες, Κατερίνη ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλές αγαπημένες μπάντες όπως Rosebleed, Aleph, FILM, Scab Level, Infidelity, Μωρά στη Φωτιά, Accra Minoa, Decomposer, Playground, 22 Puppies, Fall in Parts, In A Testube, Fuzzy Nerds, Coin.
Ο ήχος τους είναι rock, αλλά όχι με την κλασσική έννοια του όρου. Είναι σύγχρονος και ποιο κοντά στο μουσικό ύφος των Radiohead και των Muse παρά σε αυτό των Led Zeppelin και των άλλων κλασσικών συγκροτημάτων.
Μεγάλο ρόλο στα τραγούδια τους παίζουν οι στίχοι οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο concept και συνήθως προκύπτουν από ιδέες που πραγματεύονται γνωστά λογοτεχνικά έργα (όπως παραδέχονται οι ίδιοι).
Αυτό τον καιρό τα παιδια τελειώνουν τις ηχογραφήσεις για τον καινούριο τους δίσκο. Θα ονομάζεται "The Enormous Head of King Splendid" και μέσα από αυτόν έχει ξεχωρίσει ήδη το “All The Poets Are Dead”.




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment