15.4.13

Inside Captured Tracks








Κυριακή βράδυ στον Σπόρο και λίγο πριν το κλείσιμο έχουν μείνει μόνο κάποιοι φίλοι στο μπαρ. Αυτή η ώρα είναι η καλύτερη για μουσικές δοκιμές. Από τις πρώτες κιόλας νότες του “doused” η κουβέντα σταματά απότομα. Μπαίνει το κομμάτι κι ο Βαγγέλης σηκώνεται και αρχίζει να χορεύει μόνος του λες και δε θα υπάρξει αύριο.
Κάπως έτσι μπορείς να καταλάβεις τη δυναμική ενός τραγουδιού, μιας μπάντας, ενός Label.

H Captured Tracks είναι μια τέτοια περίπτωση. Έχει έδρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Brooklyn, και είναι ένα δημιούργημα του Mike Sniper, γνωστού μουσικά με το όνομα Blank Dogs. Μάλιστα ένα CD-R των Blank Dogs ήταν η πρώτη κυκλοφορία της εταιρίας στα τέλη του 2008.
Στην πορεία τα πράγματα εξελίχθηκαν σαφώς πιο επαγγελματικά. Η ικανότητα του Sniper και των συνεργατών του να ανακαλύπτουν νέες και πολλά υποσχόμενες μπάντες είναι αξιοσημείωτη. Με τον καιρό η Captured Tracks κατορθώνει να εδραιώσει ένα μουσικό ύφος που θα την χαρακτηρίζει, έναν ιδανικό συνδυασμό shoegaze, indie pop, new wave, post punk. Παράλληλα αναπτύσει μια συγκεκριμένη αισθητική που συναντας σε όλες τις κυκλοφορίες της, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν η 4AD και η Sarah Records.
Ο κατάλογος της είναι γεμάτος από πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, Beach Fossils, Wild Nothing, The Soft Moon, Craft Spells, Mac DeMarco, DIIV, Holograms, Widowspeak, Blouse, Soft Metals, Dignan Porch, Thieves Like Us, Heavenly Beat, Minks, Chris Cohen, Naomi Punk, Alex Calder, ενώ εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μια σειρά από επανεκδόσεις ιστορικών shoegaze δίσκων.

Επειδή όμως η μουσική μπορεί να περιγράψει καλύτερα τον κόσμο της Captured Tracks, επιλέξαμε χαρακτηριστικά δείγματα μέσα από τον κατάλογο της και συνθέσαμε την παρακάτω playlist. Καλή ακρόαση.






No comments:

Post a Comment