8.12.12

Yodashe – Μικρά όμορφα μυστικά






Πίσω από το μυστηριώδες (και συνάμα πολύ όμορφο) όνομα, κρύβεται μια γνώριμη φιγούρα. Είναι η τραγουδίστρια και στιχουργός της art-punk μπάντας των Flakes, που το 2008 μας χάρισαν το δισκογραφικό διαμαντάκι "Lick Your Fingers, If You Like It".
Η Yodashe ζει στο Λονδίνο και περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της περιπλανώμενη στους δρόμους της μεγαλούπολης, με παρέα μια Canon MV750i, καταγράφοντας στιγμές, σκέψεις, ψιθύρους, θυμό, πανικό, απόγνωση και καμιά φορά ευτυχία. Όλα αυτά σε συνδυασμό  με τοποθεσίες, σχήματα, μαθηματικά και κλασικές μουσικές φόρμες αποτελούν συστατικά που η νεαρή καλλιτέχνης χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τα ηχητικά τοπία της. Με τον τρόπο που το κάνει η Bjork από το “Medúlla” και μετά.
Ως αποτέλεσμα έχουμε το πειραματικό project της Yodashe με τίτλο “Distilled “. Περιλαμβάνει 11 demo ηχογραφήσεις με πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο και τα φωνητικά σταθερά σε πρώτο πλάνο. Άλλοτε αισθαντικά και ψιθυριστά και άλλοτε σε έξαρση, γεμάτα ένταση και συναίσθημα.
Ένα project «εσωτερικό» και δύσκολο, που μετά τα πρώτα ακούσματα αρχίζει να παίρνει μορφή, φανερώνει μικρά μυστικά και σε ταξιδεύει με μαγικό τρόπο.

Αυτόν τον καιρό η  Yodashe δουλεύει πάνω στο πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013. Ένα δείγμα μέσα από αυτό είναι το κομμάτι “Kurtains” που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω στην demo εκδοχή του.









No comments:

Post a Comment