11.11.12

Palma Violets | οι νέοι ήρωες του βρετανικού rock’n’roll?







Είναι γνωστό πως στο μεγάλο Νησί όσο λατρεύουν το ποδόσφαιρο και το στοίχημα άλλο τόσο αρέσκονται στο να βρίσκουν κάθε φορά τους νέους Beatles, Smiths, Oasis,…
Αναζητούν διαρκώς νέους ήρωες που σαν μεσσίες θα σώσουν το rocknroll και θα του χαρίσουν ξανά τη χαμένη του αίγλη. Φυσικά τις περισσότερες φορές οι προσδοκίες αυτές διαψεύδονται πανηγυρικά και αυτό που μένει είναι το hype κι ένα “one hit wonder”, αυτό όμως δε τους εμποδίζει ποτέ στο να συνεχίσουν την αέναη αναζήτηση.

Οι Palma Violets λοιπόν είναι μια τέτοια περίπτωση συγκροτήματος. Αν και μετρούν μόνο λίγους μήνες ζωής σαν μπάντα και με ελάχιστες συναυλίες σε μικρούς χώρους, έχουν καταφέρει να τραβήξουν επάνω τους την προσοχή των σημαντικότερων μουσικών (και όχι μόνο) εντύπων στο Νησί. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι έχουν ήδη υπογράψει στην Rough Trade, δισκογραφική που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει στους καταλόγους της μπάντες όπως οι Smiths, οι Strokes και οι Libertines (και αναφερόμαστε μόνο στα πιο εμπορικά ονόματα).
Μάλιστα έχουν μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο τους single, με τίτλο Best Of Friends που εκτός από το ομότιτλο κομμάτι (ένα υπέροχο garage διαμαντάκι) περιλαμβάνει και το Last Of The Summer Wine, σε περισσότερο psych pop ύφος.

Οι 4 εικοσάχρονοι από το ανατολικό Λονδίνο, σίγουρα δεν είναι οι επόμενοι ήρωες ούτε αυτοί που θα σώσουν τη τιμή του βρετανικού rocknroll. Αποτελούν όμως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και “φρέσκες” μπάντες που έχουμε ακούσει τελευταία και προσδοκούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα από αυτούς στο μέλλον.
Ως τότε, Best Of Friends δυνατά!



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



2 comments:

  1. Πολύ καλό κομμάτι μωρή λουμπίνα..Σπανός

    ReplyDelete
  2. Μπα, εμφανίστηκες???
    Το κομμάτι τα σπάει Σπανέ!

    ReplyDelete