22.1.12

Lower Cut, when can we say that we 've done enough noise?





Με τον Βαγγέλη, κιθαρίστα των Lower Cut, ήμασταν συμφοιτητές στην Κρήτη και είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τις μουσικές που μας αρέσουν. Για την brit pop των 90s, για το κιθαριστικό εναλλακτικό rock, για τα συγκροτήματα από το Seattle, για το post-rock που σε ταξιδεύει…Οπότε, όταν τον συνάντησα ξανά χτες βράδυ στο live των Mogwai και μου είπε ότι παίζει σε μια νέα μπάντα ήξερα στο περίπου τι να περιμένω ακούγοντας τους.
Οι Lower Cut δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Βαγγέλη και τον Πάνο (φωνητικά και κιθάρα). Με κοινές μουσικές αναφορές οι δυο τους ήταν εύκολο να προσδιορίσουν τον ήχο που θα έχει το συγκρότημα. Αφού ενσωματώθηκαν 3 νέα μέλη στο σχήμα άρχισαν τις πρόβες, διασκευάζοντας στην αρχή γνωστά κομμάτια. Στην πορεία άρχισαν να δουλεύουν πάνω σε δικές τους ιδέες γράφοντας έτσι τα πρώτα τους τραγούδια.
Αυτά περιλαμβάνονται στο πρώτο EP τους που διατίθεται δωρεάν από την σελίδα τους στο bandcamp. Τέσσερα διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το εύρος των μουσικών επιρροών τους αλλά και διαμορφώνουν το δικό τους ιδιαίτερο μουσικό ύφος.
Η νέα χρονιά βρίσκει τη μπάντα με μια σημαντική αλλαγή (και ένα έκτο μέλος) στη σύνθεση της καθώς τα φωνητικά πλέον αναλαμβάνει μια γυναικεία παρουσία, η Ειρήνη. Όπως καταφέραμε να μάθουμε χτες βράδυ, τα παιδιά ηχογραφούν ξανά τα τραγούδια τους ενώ προγραμματίζουν τις επόμενες ζωντανές εμφανίσεις τους.
Μέχρι να τους δούμε λοιπόν πάνω σε κάποια σκηνή και να ακούσουμε κάποιο νέο τραγούδι τους, ας αρκεστούμε στο Lower Cut  EP και στο υπέροχο “Icarus”.   






No comments:

Post a Comment