7.1.12

The Finger, H Βρετανική ροκ σκηνή ζωντανεύει στη Θεσσαλονίκη




Ομολογώ ότι είχα καιρό να ακούσω ένα νέο συγκρότημα με τόσο ξεκάθαρες αναφορές στην brit rock σκηνή των 90s. Η έκπληξη γίνεται μεγαλύτερη όταν ανακαλύπτεις ότι η καταγωγή της μπάντας δεν είναι από το Λονδίνο ή το Μάντσεστερ αλλά από τη δικιά μας Θεσσαλονίκη.
Οι Λια Σιούτη, Νούκας Σωτήρης, Αζάς Σάκης, Νίκος Ντίτσιας και Ανδρέας Χαραλάνης είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα άλλα μουσικά projects και η καλή “χημεία” που είχαν τους οδήγησε στο να σχηματίσουν τους The Finger. Η ονομασία μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς αποτελεί ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα, ένα υψωμένο δάχτυλο προς όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και το πρώτο single "Die! Die Superhero!" που κυκλοφόρησε διαδικτυακώς στις 10 Ιουνίου και είχε διανομή σε όλα τα ηλεκτρονικά μαγαζιά παγκοσμίως , όπως Amazon, iTunes, 7digital κτλ. Ένα άκρως δυνατό και ραδιοφωνικό κομμάτι που θα έκανε την Shirley Manson και τους υπόλοιπους Garbage να σκάσουν από τη ζήλια τους που δε θα βρίσκεται στο δικό τους νέο άλμπουμ.

Αυτό τον καιρό τα παιδιά βρίσκονται στο στουντιο και ηχογραφούν τα τραγούδια για την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Θα έχει τίτλο “I Don’t Believe My Eyes” (επειδή όντως δε μπορούν να πιστέψουν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας) και θα περιλαμβάνει 11 κομμάτια. Η θεματολογία στους στίχους θα είναι λίγο σκοτεινή και μελαγχολική αλλά η “λαμπερή” παραγωγή και κάποιες εκπλήξεις με τρομπέτες και χορωδίες στην ενορχήστρωση θα επιφέρουν την ισορροπία στα συναισθήματα.
Παράλληλα με την ηχογράφηση, έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για τα επερχόμενα live της μπάντας, ώστε με την κυκλοφορία του δίσκου να είναι έτοιμοι να τον υποστηρίξουν εκεί όπου κερδίζονται πραγματικά οι εντυπώσεις. Πάνω στην σκηνή.
Μέχρι τότε ας πάρουμε μια γεύση από The Finger, με το single "Die! Die Superhero!"  και το προσωπικά αγαπημένο “I Don’t Believe My Eyes”.


The Finger - Die! Die Superhero! by the finger band
The Finger - I Don't Believe My Eyes by the finger band


Παρακάτω βρίσκονται οι σύνδεσμοι τους οποίους μπορείτε να επισκέπτεστε για την ενημέρωση σας σχετικά με τους Finger.

http://www.myspace.com/the.finger
http://twitter.com/#!/TheFingerBand
http://www.facebook.com/thefingerband
http://www.reverbnation.com/thefingerband
http://soundcloud.com/the-finger-band



No comments:

Post a Comment