14.1.12

Cloud Nothings, “επιθετικότητα” δια χειρός Steve Albini





Οι Cloud Nothings από το Cleveland αποτελούν project του 20χρονου Dylan Baldi. Ένα project που ξεκίνησε το 2009 όταν στο δωμάτιο του ηχογράφησε την πρώτη κασέτα με τις lo-fi δημιουργίες του. Ακολούθησαν κάποιες ακόμα “σπιτικές” ηχογραφήσεις κι ένα 7’’ single μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 όπου μέσω της Carpark κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη και ομότιτλη δισκογραφική δουλειά της μπάντας.
Το “Cloud Nothings” προκάλεσε αίσθηση στη διεθνή indie κοινότητα, κέρδισε πολύ καλές κριτικές και δημιούργησε το hype που κάθε νέο συγκρότημα επιζητά στην αρχή της καριέρας του. Τα 11 τραγούδια που περιλαμβάνει αναβλύζουν ενέργεια και pop μελωδίες ενώ “φλερτάρουν” συχνά με τη lo-fi αλλά και τη punk.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον φιλόδοξο Baldi. Δεν επαναπαύεται και απευθύνεται στον θρυλικό παραγωγό (και μεγάλο θορυβοποιό) Steve Albini. Περνάνε μαζί πολλές ώρες στο στούντιο του τελευταίου, ηχογραφούν πλέον σαν πραγματική μπάντα και ετοιμάζουν το δεύτερο άλμπουμ των Cloud Nothings
Θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου, πάλι μέσω Carpark, θα έχει τίτλο “Attack on Memory” και σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην πορεία τους. Σε τέτοιο βαθμό που σκέφτηκαν ακόμα και το ενδεχόμενο να αλλάξουν ονομασία.
Τα τραγούδια πλέον έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ποιο σύνθετη δομή. Οι κιθάρες είναι “κοφτερές”, τα τύμπανα δίνουν στον ήχο τον όγκο που έλειπε ενώ ο τρόπος που τραγουδάει ο Baldi είναι ποιο συναισθηματικός και συνάμα επιθετικός. Φτάνει να ακούσετε το πώς “φτύνει” τις λέξεις στον ύμνο No Future, No Past.
Σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι επιρροές που είχαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Τα κιθαριστικά solo των Thin Lizzy, το αργό τέμπο των Black Sabbath και η ωμή punk ενέργεια των Wipers. Ο ήχος των τελευταίων αποτελεί και την καλύτερη αναφορά για το “Attack on Memory”.
Με τον δίσκο αυτό οι Cloud Nothings αυτόπροσδιορίζονται από την αρχή και για να το πετύχουν αυτό επιτίθενται στην ανάμνηση που έχουν οι άλλοι για τη μπάντα.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment