21.11.11

the great Minor Project




“Κάπου στα μέσα του 2010 και με αφορμή την παρουσίαση δίσκου των B-sides μαζεύτηκαν οι τέσσερις τους για να παρουσιάσουν την ακυκλοφόρητη δουλειά του Στάθη. Λίγους μήνες μετά , ηχογραφούν τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τον κορμό της επερχόμενης πρώτης κυκλοφορίας τους, σε συνεργασία με τον Διονύση Μπάστα στο NoiseBox studio.
      Με την αρχή του νέου έτους (23/1/2011) η μπάντα δίνει την πρώτη της συναυλία ως “Minor Project” πλέον, στο αγαπημένο τους Six D.O.G.S  , το οποίο στη συνέχεια αποτέλεσε την βασικότερη συναυλιακή τους εστία. Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών σε Αθήνα, Πάτρα, Χαλκίδα, Καστοριά και άλλες πόλεις της επαρχίας.
     Λίγο αργότερα, τον Μάιο, ο παραγωγός του Μελωδία 99,2 Χρήστος Παπαμιχάλης κυκλοφόρει τη συλλογή Lost.Not.Found  από την EMI ,στην οποία συμπεριλαμβάνει το ακυκλοφόρητο μέχρι τότε “Great”.
   Η πιο σημαντική ίσως εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας της μπάντας είναι η ένταξή της στην οικογένεια της Αντέλμα και η απόφαση συνεργασίας με το Στάθη Δρογώση για την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ των Minor”.

Αφορμή για την αναφορά μας αυτή είναι η συναυλία που θα δώσουν οι Minor Project μαζί με τους i saw 43 sunsets στο Six D.O.G.S τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσουν τα τραγούδια που τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς αλλά και ένα μέρος από τις ποιο πρόσφατες ηχογραφήσεις τους.
Μέχρι τότε ας θυμηθούμε το υπέροχο “Great” και ας πάρουμε μια γεύση από το νέο video (σε παραγωγή NoiseBox Studio) για το δεύτερο single της μπάντας με τίτλο “June”.
http://www.minor-project.com









IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



20.11.11

Η "χαρούμενη σούπα" του Baxter Dury




Αν σας θυμίζει κάτι το συγκεκριμένο όνομα είναι επειδή ο Baxter είναι γιος του χαρισματικού Ian Dury που χαρακτήρισε με τις μουσικές και την προσωπικότητα του ολόκληρο το New Wave κίνημα στην Αγγλία στα τέλη των 70s.
Μόλις σε ηλικία πέντε ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη διεθνή μουσική σκηνή, εμφανιζόμενος στο cover του δίσκου “New Boots and Panties!!” των Ian Dury and the Blockheads.
Από τότε έχουν περάσει τρεις δεκαετίες, ο Baxter Dury έχει δημιουργήσει τη δική του καριέρα και ήδη κυκλοφορεί η τρίτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Happy Soup”.
 Μια συλλογή από δέκα αυτοβιογραφικές ιστορίες που ισορροπούν μεταξύ φωτός και σκότους. Δέκα τραγούδια που θυμίζουν την ιδιαίτερη pop του Graham Coxon σε ακόμα ποιο απλή μορφή. Λιτή η παραγωγή αλλά με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, με τα υπέροχα γυναικεία δεύτερα φωνητικά της Madelaine Hart να δίνουν ξεχωριστό χρώμα και να συμπληρώνουν ιδανικά την χαρακτηριστική ερμηνεία (σχεδόν αφήγηση) του κ. Dury.
Για του λόγου το αληθές ακούστε το πρώτο single μέσα από το “Happy Soup”. Την ιστορία της Claire.






IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




12.11.11

Yuri's Accident




Ο Yuri Gagarin, ο γνωστός σοβιετικός πιλότος και κοσμοναύτης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει στο διάστημα αφού πρώτα έβαλε το σκάφος του σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης όμως έχασε τη ζωή του πιλοτάροντας ένα εκπαιδευτικό MIG 15 που συνετρίβει στο έδαφος.
Αυτή η ειρωνεία κρύβεται πίσω από το όνομα της τετραμελής indie rock μπάντας από την Αθήνα.
Οι Yuri's Accident  σχηματίστηκαν το Δεκέμβρη του 2009 από τους Θάνο Τσουμπρή (κιθάρα- φωνητικά), Στάθη Δογάνη (φλάουτο- φωνητικά), Ειρήνη Βικεντίου (τύμπανα) και Ντίνο Λαυρεντάκη (μπάσο). Η μουσική τους έχει επιρροές τόσο από post punk συγκροτήματα (ειδικά στο rhythm section) όσο και από ποιο κλασικές pop-rock φόρμες. Αυτό όμως που κάνει ποιο ιδιαίτερο τον ήχο τους είναι η χρήση του φλάουτου που προσδίδει μια διαφορετική μελωδικότητα σε κάθε του ξέσπασμα!
Ξεκίνησαν τις ζωντανές τους εμφανίσεις τον Ιανουάριο του 2010, εμφανίσθηκαν σε πολλά μέρη στην Αθήνα και συνεργάσθηκαν με γνωστά συγκροτήματα της σκηνής όπως οι Zebra Tracks, οι His Majesty the King of Spain, οι Flakes και οι The Bullets. Παράλληλα ηχογράφησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο Space Turn (άλλη μια αναφορά στη ζωή του Gagarin?). Περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια και μέσα από αυτό ακούμε το Smile και βλέπουμε το αντίστοιχο video.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.






11.11.11

A Place To Bury Strangers - "So Far Away"




Οι αγαπημένοι θορυβοποιοί από τη Νέα Υόρκη επιστρέφουν με νέο EP. Θα έχει τίτλο Onwards To The Wall” και θα κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου από την εταιρεία Dead Oceans.
Το κομμάτι So Far Away, πρώτο δείγμα μέσα από το EP, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της μουσικής των A Place To Bury Strangers. Τη γνωστή ατμόσφαιρα, έναν ηχητικό τοίχο “θορύβου”, new wave και shoegaze μελωδίες και τα “ψυχρά”, σχεδόν απόκοσμα φωνητικά του Oliver Ackerman. 




Παρακάτω μπορείτε να δείτε το tracklisting και το artwork του “Onwards To The Wall”.

Onwards To The Wall EP Tracklist:

01. I Lost You
02. So Far Away
03. Onwards To The Wall
04. Nothing Will Surprise Me
05. Drill It Up




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.





6.11.11

The {Drive} Issue


If I drive for you, you give me a time and a place. I give you a five-minute window, anything happens in that five minutes and I'm yours no matter what. I don't sit in while you're running it down; I don't carry a gun... I drive.



Chromatics – Tick Of The Clock
Schneider TM - The Lights [3000]
Korallreven – Honey Mine (ft Victoria Bergsman)
Radiohead – All I Need
M83 – Midnight City
Kavinsky & Lovefoxxx – Nightcall
Desire - Under Your Spell
College – A Real Hero (ft Electric Youth)
Sillyboy – Death Before Disco
Keep Shelly In Athens – DIY
Low Motion Disco - Love Love Love (Soft Rocks Remix)
Glass Candy - Life After Sundown
Anoraak - Nightdrive With You
Golden Boy & Miss Kittin - Rippin Kittin
The Golden Filter - Solid Gold
Parallels – Ultralight
Farah - Law of Life
College - She Never Came Back (feat. Electric Youth)
The Outrunners – Blazing Speed and Neon Lights With You
Kavinsky - Testarossa Autodrive




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.