28.2.11

Πρώτο επίσημο video για τους Keep Shelly in Athens





Είχαμε αναφερθεί στο ντουέτο από την Αθήνα λίγο καιρό πριν, με αφορμή την κυκλοφορία του single HauntinMe μέσω της  Transparent
Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε δημιουργικό οργασμό. Μετά από μια σειρά από πολύ επιτυχημένα και ιδιαίτερα remixes (Solar Bears, Sacred Animals, Brothertiger, Porcelain Raft) παρουσιάζουν το πρώτο επίσημο video clip τους για το  “HauntinMe”. 
Σε σκηνοθεσία Jamie Harley μπορείτε να το απολαύσετε στη σελίδα του  Gorilla Vs Bear
Ενδεικτικό της αποδοχής που έχουν οι Keep Shelly In Athens είναι το γεγονός ότι έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα της Independent με τα συγκροτήματα που έχουν τις περισσότερες παρουσίες σε blogs παγκοσμίως, δίπλα στους Radiohead, την Lykke Li και τους TV on the Radio.



20.2.11

Miss Fortune Was A Henhouse Manager





Για τους φίλους των σκληρών ήχων η συλλογή της Spinalonga Records, με τον εμπνευσμένο τίτλο Miss Fortune Was A Henhouse Manager, είναι μια αποκάλυψη. 16 εγχώριες μπάντες αποδεικνύουν ότι μπορούν να ακολουθήσουν τις νέες φόρμες που έχουν διαμορφωθεί στον ευρύτερο χώρο του Heavy Rock. Από το πρωτόλειο σλατζ και το ποστ μέχρι το αποδομημένο ντροουν και τα μπλουζ, 16 ατομικότητες συγκροτούν ένα ετερόκλητο αλλά συμπαγές κράμα ήχου προσφέροντας ως επί το πλείστον ακυκλοφόρητα κομμάτια, ηχογραφημένα σχεδόν αποκλειστικά για τη συλλογή. Μια παραγωγή σε υψηλά στάνταρ που επιτρέπει στον ακροατή να διεισδύσει στον σκοτεινό κόσμο του κάθε κομματιού ξεχωριστά.
Σε αντίστοιχο πνεύμα και η εικονογράφηση που ανέλαβαν οι Γιώργος Τούρλας και Δημήτρης Πρωτόπαπας στα εξώφυλλα και το booklet αντίστοιχα.
Συνολικά μια πολύ καλή προσπάθεια που αξίζει την προσοχή μας.
Highlight το Black Widow των Universe217 με την υπέροχη ενορχήστρωση. Τους βλέπουμε εδώ σε κάτι παλιότερο.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




19.2.11

Lefthanded Society





Οι Lefthanded Society είναι μια νέα μπάντα από την Αθήνα. Είναι μαζί από το 2010 και όπως πολύ χαρακτηριστικά περιγράφουν οι ίδιοι, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα καθημερινών, εργαζόμενων ατόμων βρέθηκαν για να τα πιουν! Λίγες ώρες (και πολλά ποτά) μετά αποφάσιζαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα. Δυο αδέρφια, παλιοί συμμαθητές, συντοπίτες και μια τραγουδίστρια που εμφανίσθηκε από το πουθενά για να αποδείξει ότι η τέχνη είναι συνδυασμός κλασσικών αξιών, ψυχής και σκληρής δουλειάς.
Οι επιρροές τους ποικίλουν. Από 60’s garage & soul στο εναλλακτικό rock των 90’s και από το punk & hardcore στην Brit pop και στις indie μουσικές της εποχής. Το αποτέλεσμα προκύπτει από εικόνες και γεγονότα της ζωής τους, από αναμνήσεις, από την ανάγκη τους να χάνονται μέσα στα συναισθήματα, από τις κοινωνικοπολιτικές τους ιδέες και πεποιθήσεις.
Και το αποτέλεσμα είναι το νέο rocknroll της Lefthanded Society, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video για τον ύμνο "The Ones I've Known".


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




18.2.11

Radiohead: Video for 'Lotus Flower' from The King of Limbs






IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



15.2.11

2L8: New Battles, new double album





Διαβάζουμε στο τελευταίο newsletter της αγαπημένης κολεκτίβας

"Οι 2L8, αναζητώντας διαρκώς και αξιοποιώντας φρέσκιες, πρωτοποριακές και ελπιδοφόρες ιδέες, με βάση τη συλλογικότητα και διαδραστικότητα που χαρακτηρίζουν το νέο ψηφιακό κόσμο, τολμούν και δίνουν την ευκαιρία στους φίλους τους να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους με τον πιο μοναδικό και ουσιαστικό τρόπο. Να βοηθήσουν δηλαδή από κοινού στην ηχογράφηση του επόμενου δίσκου τους, αξιοποιώντας μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρακτική ελεύθερης δημιουργίας και διάθεσης, αλλά και πραγματικής υποστήριξης της ανεξάρτητης μουσικής. Οι 2L8 έχουν συνειδητοποιήσει και είναι βέβαιοι ότι στη νέα, ψηφιακή εποχή, ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει μια για πάντα τα δεδομένα της καθιερωμένης πρακτικής, όπου εταιρείες και μεσάζοντες εμπορεύονται την μουσική ως προϊόν.

Πρόσφατα συναντήσαμε το Pledge Music, μια πλατφόρμα που απευθύνεται άμεσα στους φίλους της μουσικής και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να δώσουμε την ευκαιρία στους δικούς μας φίλους να ακολουθήσουν και αυτοί μαζί με εμάς την δημιουργία του νέου μας δίσκου από την πρώτη μέρα των ηχογραφήσεων έως και την ημέρα της κυκλοφορίας.

Η ιδέα είναι απλή. Ο καθένας επιλέγει μέσα από μια προτεινόμενη λίστα και δηλώνει ενδιαφέρον για κάποιο αντικείμενο ή εμπειρία που έχει σχέση με το συγκρότημα των 2L8. Στην συνέχεια o κάθε ενδιαφερόμενος προχωράει σε παραγγελία (on-line) και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του νέου δίσκου, το συγκρότημα θα αποστείλει στους οπαδούς του ό,τι έχουν παραγγείλει ή, σε περίπτωση εμπειρίας, θα επικοινωνήσει μαζί τους για τις περαιτέρω λεπτομέρειες. Με αυτό τον τρόπο είναι κερδισμένοι τόσο ο καλλιτέχνης όσο και οι φίλοι μας που θα αποκτήσουν κάτι χειροπιαστό ως αντάλλαγμα για την πολύτιμη βοήθειά τους, ενώ ταυτόχρονα τονίζεται και διασφαλίζεται ότι η συναλλαγή δεν θα ολοκληρωθεί παρά μόνο στην περίπτωση που θα έχει επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε ορίσει αρχικά.

Τα αντικείμενα που διατίθενται, πέραν φυσικά της νέας κυκλοφορίας των 2L8, ενδεικτικά περιλαμβάνουν από χειρόγραφους στίχους έως και την ευκαιρία να προσθέσει κάποιος το δικό του art work στην νέα κυκλοφορία ή ακόμα και να περάσει μία μέρα στο στούντιο δανείζοντας τη φωνή του στη χορωδία που θα συμπεριληφθεί στο δίσκο!!!

Με αυτήν την κίνηση στόχος μας δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο η απόλυτη ελευθερία! Προχωράμε με την πίστη ότι θα έχουμε την στήριξη των φίλων μας και ελπίζουμε η επιτυχία αυτής της προσπάθειας να αναδείξει έναν νέο δρόμο για τη μουσική δημιουργία, μακριά από το κέρδος και πολύ πιο κοντά στην ανθρώπινη διάσταση της μουσικής, που σχετίζεται με το αρχικό ζητούμενο, δηλαδή την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με όλους εσάς, τους φίλους μας".

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά που προσφέρουν οι 2L8, καθώς και την επίλυση οποιασδήποτε απορίας, επισκεφτείτε το http://www.2-l8.gr 



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



Miss fortune was a henhouse manager




Αvant gard μονοτονία, βαριά θέματα και ψυχεδέλεια. H Spinalonga Records, τρυπώνει στο σκοτάδι, σκαλίζει και αποκαλύπτει για πρώτη φορά στα ντόπια χρονικά, μια συλλογή τέτοιου ύφους. Το διπλό CD συνυπογράφεται από 16 μπάντες του ακραίου ήχου και κυκλοφορεί υπό τον υπερτίτλο Miss fortune was a henhouse manager.
Από το πρωτόλειο σλατζ και το ποστ μέχρι το αποδομημένο ντροουν και τα μπλουζ, 16 ατομικότητες συγκροτούν ένα ετερόκλητο αλλά συμπαγές κράμα ήχου προσφέροντας ως επί το πλείστον ακυκλοφόρητα κομμάτια, ηχογραφημένα σχεδόν αποκλειστικά για τη συλλογή. Κάποια από αυτά μάλιστα αποτελούν επίσημα δισκογραφικά ντεμπούτα. 
Σε αντίστοιχο πνεύμα και η εικονογράφηση που ανέλαβαν οι Γιώργος Τούρλας και Δημήτρης Πρωτόπαπας, στα εξώφυλλα και το booklet αντίστοιχα.
Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στο Αν Club, θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής με ζωντανή εμφάνιση των συγκροτημάτων. Είσοδος δωρεάν.


Σειρά εμφάνισης (αυστηρά γιατί παίζει πολύ μουσική…):

20.45: Yassa

21.30: Circassian

22.15: Korsikov

23.00: Stonenrow

23.45: Nechayevschina

00.30: Universe217

01.15: Last Rizla

02.00: 1000mods



14.2.11

The {lovemadeholy} playlist



Untitled by Panos Tsagaris
23kt Gold on paper
60" by 40"
2008
all drawings Courtesy of Kalfayan Galleries, Athens - Thessaloniki




Damien Rice – 9 crimes
Jeff Buckley – everybody here wants you
Elvis Costello -"I Want You"
David Bowie – wild is the wind
Beck – everybody’s gotta learn sometimes
Anathema – one last goodbye
Clint Mansell – together we will live forever
Tindersticks – no more affairs
Nick Cave – to be by your side
Nada Surf – 80 windows
Gotye – hearts a mess
Stateless – bloodstream
James – lose control
Glen Hansard and Marketa Irglova – when your mind’s made up
Paul Weller – you do something to me
Portishead – roads
Tarnation - Your thoughts and mine
Electric Litany – tear
José González – heartbeats
Johnny Cash – hurt
Motorpsycho – stalemate
The Smiths - Oscillate Wildly
Marianne Faithfull – there is a ghost
Mazzy Star – fade into you
Pearl Jam – black
Land Of Talk – it’s ok
The National – baby we’ll be fine
City and Colour – sleeping sickness
The Tea Partypsychopomp
My Drunken Haze – paper planes
Sonic Youth - superstar



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




10.2.11

Sonic Youth's soundtrack to the french film "Simon Werner a Disparu"



01 Thème de Jérémie 
02 Alice et Simon
03 Les Anges au piano
04 Chez Yves (Alice et Clara)
05 Jean-Baptiste à la fenêtre
06 Thème de Laetitia
07 Escapades
08 La Cabane au Zodiac
09 Dans les bois / M. Rabier
10 Jean-Baptiste et Laetitia
11 Thème de Simon
12 Au Café
13 Thème d’Alice #





IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


New video from The Kills: "Satellite"




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


9.2.11

The Strokes "Under Cover Of Darkness" {new single}



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


8.2.11

James Blake “Ο πρίγκιπας της σιωπηλής Επανάστασης”



Η καταπληκτική του διασκευή στο Limit to your love της Feist  ήταν στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα τραγούδια του 2010. Παράλληλα μας κράτησε συντροφιά πολλές μοναχικές βραδιές παίζοντας στο repeat.
Ο νεαρός λονδρέζος συνθέτης ξεκίνησε το 2009 με το 12’’ βινύλιο “Air and Lack Thereof”, που κατάφερε να μπει στο playlist του BBC Radio 1. Ακολούθησαν ακόμα κάποια ep με πειραματικούς electro ήχους (στο περιθώριο του dubstep κύματος που σαρώνει την Αγγλία) και στις 28 Νοεμβρίου του 2010 κυκλοφόρησε το single Limit to your love”. Έφτασε μέχρι το #39 στο UK Singles Chart , ενώ στο δημοψήφισμα του BBC Sound of 2011 για τους ποιο υποσχόμενους μουσικούς κατέλαβε την 2η θέση.
Χθες κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο James Blake. Μια συλλογή από εύθραυστα, όμορφα τραγούδια που επιπλέουν σε μια θάλασσα από αιθέριες, σχεδόν απόκοσμες μελωδίες. Minimal ενορχηστρώσεις που δεν υπακούν στις συνηθισμένες μουσικές φόρμες και μια ζεστή, soul φωνή.
Δεύτερο video από το άλμπουμ για το κομμάτι The Wilhelm Scream, μια κραυγή μάλλον σιωπηλή.


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



5.2.11

The Pains Of Being Pure At Heart's new song “Belong”



Αφού κατάφεραν να μας κλέψουν την καρδιά με το εξαιρετικό πρώτο άλμπουμ τους, επιστρέφουν για να κατακτήσουν τον κόσμο.
“Belong” θα ονομάζεται η νέα τους δισκογραφική δουλειά από την Slumberland Records , σε παραγωγή Flood (Depeche Mode, U2) και μίξη Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Jesus and Mary Chain, Ride). Ο ήχος είναι ποιο δυνατός, με περισσότερο «όγκο», χωρίς όμως να χάνει τη γλυκιά, pop μελωδικότητα της πρώτης δουλειάς τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ομότιτλο τραγούδι που θυμίζει κάτι από τις αγαπημένες εναλλακτικές μουσικές των 90’s.


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



4.2.11

Ο Jack White μετά τους White Stripes – Rome “Two Against One”


Μπορεί οι White Stripes να μην υπάρχουν πια (?) αλλά ο κ. White βρίσκεται εδώ και καιρό σε δημιουργικό οργασμό. Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τη φωνή του και συμμετέχει στο αλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν οι Rome, το νέο project των Danger Mouse και Daniele Luppi.
Στη σελίδα του Consequence Of Sound  τον ακούμε να τραγουδά Two against one. 



3.2.11

Scott Matthew - for Dick



Τον γνωρίσαμε από το soundtrack της ταινίας "Shortbus".Ο αυστραλός τραγουδοποιός  με την ζεστή και εύθραυστη φωνή τραγουδά για τον Dick. Από το δεύτερο αλμπουμ του με τον καταπληκτικό τίτλο "There Is An Ocean That Divides And With My Longing I Can Charge It With A Voltage Thats So Violent To Cross It Could Mean Death".






IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


2.2.11

Yuck - Suicide Policeman



Το “Suicide Policeman” θα βρίσκεται στο πρώτο άλμπουμ των Yuck , που θα κυκλοφορήσει  στις 21 Φεβρουαρίου.  




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.