31.1.11

The Kills: New single “Satellite”




Blood Pressures είναι η ονομασία του νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει το blues-rock ντουέτο μέσω της Domino. Στην σελίδα του Pitchfork μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση με το single Satellite, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαρτίου.


30.1.11

Pearl Jam Twenty




Έχει όντως περάσει τόσος καιρός? 
Το 2011 είναι έτος εορτασμού για την εικοσαετή ιστορία των Pearl Jam. Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την κυκλοφορία του “Live on Ten Legs” που περιλαμβάνει 18 τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά κατά τη διάρκεια των περιοδειών του συγκροτήματος ανά τον κόσμο από το 2003 μέχρι το 2010.

"Live on Ten Legs" Tracklisting:
1.
Arms Aloft
2. World Wide Suicide
3. Animal
4. Got Some
5. State of Love And Trust
6. I Am Mine
7. Unthought Known
8. Rearview Mirror
9. The Fixer
10. Nothing As It Seems
11. In Hiding
12. Just Breathe
13. Jeremy
14. Public Image
15. Spin the Black Circle
16. Porch
17. Alive
18. Yellow Ledbetter 

Αυτό όμως που αναμένουμε με ανυπομονησία είναι το ντοκιμαντέρ ”Pearl Jam Twenty” του Cameron Crowe. Ο γνωστός σκηνοθέτης εργάζεται τα τελευταία δυο χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο film. Δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες αλλά είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει πολλά αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος και πολλές συνεντεύξεις. Ο κιθαρίστας Mike McCready χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Crow έχει πρόσβαση στο σύνολο του αρχειακού υλικού των Pearl Jam.
Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συνδεδεμένοι με το Ten Club.


Sad Songs We Love Playlist (30 01 2011)




Anna Calvi – moulinette
Keep Shelly in Athens – hauntin’ me
PJ Harvey – the words that maketh murder
The Vaccines – post break-up sex
Iron & Wine - walking far from home
Creep – days
My Drunken Haze – every night
The Twilight Singers – last night in town
Bright Eyes – shell games
Warpaint – elephants
Gramatic – day of the so called glory
Fresh & Onlys – waterfall
Fences - Girls With Accents
Belle & Sebastian - I want the world to stop
Frank Turner – I still believe
Blundetto feat. Hindi Zahra – voices
Charles Bradley feat. Menahan Street Band – the world (is going up in flames)
Cayetano – all I can do


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



The ABC Club “the space between The Smiths and The Strokes”




Οι ABC Club, από το Leeds, στέκονται ηχητικά στο κενό διάστημα μεταξύ των Smiths και των Strokes. Ειδικά η τραγουδίστρια Zandra Klievens φαντάζει σαν μια θηλυκή εκδοχή του Julian Casablancas.

Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, εξαιρετικό single “Thieving Magpie / Friend of Mine” μέσω της ανεξάρτητης Things To Make and Do. Ακολούθησε μια σειρά από συναυλίες σε μικρά club του νησιού καθώς και συχνές εμφανίσεις σε έντυπα και στα playlist του BBC.
Αυτό τον καιρό ηχογραφούν το δεύτερο single, οπότε θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να σχηματίσουμε μια ποιο ολοκληρωμένη γνώμη για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς στο μέλλον.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

24.1.11

Anna Calvi: always trust the hype!




Το 2010 ήταν σίγουρα μια καλή χρονιά για τη νεαρή τραγουδοποιό από το Λονδίνο. Εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις, συμβόλαιο με την Domino Rec., διάσημοι υποστηρικτές (Nick Cave, Brian Eno) και μια πολύ τιμητική θέση στην λίστα BBC Sound of 2011. 
Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. PJ Harvey, Siouxsie, Patti Smith
Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο το όνομα της. Στην παραγωγή μαζί της ο Rob Ellis, για πολλά χρόνια συνεργάτης της Polly Jean. Τυχαίο?
Τα 10 τραγούδια, σύμφωνα με την ίδια, εξερευνούν την σαρκική επαφή, το πάθος και τη μοναξιά. Το αποτέλεσμα είναι κάποιες στιγμές ρομαντικό, άλλες μελοδραματικό, πάντα έντονο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γεμάτη πάθος ερμηνεία της στο σαγηνευτικό "Moulinette".


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.



23.1.11

Nalyssa Green "my kind of girl video"




Ακούγοντας τα τραγούδια του Barock σου έρχονται στο μυαλό κάποιες αγάπες από τα παλιά. Η εύθραυστη Hope Sandoval, η εσωστρεφής Polly Jean Harvey, η γλυκιά Cat Power
Το θέρεμιν, τα πλήκτρα και το ακορντεόν δημιουργούν ονειρική ατμόσφαιρα και η κιθάρα προσθέτει μελωδία αλλά και ένταση όπου χρειάζεται.
Η Nalyssa δεν έχει σπουδάσει μουσική. Τραγουδάει όμως και έχει παίξει όλα τα όργανα στο δίσκο. Πάνω απ’όλα όμως γράφει τραγούδια.
Πρόσφατα, με τη μπάντα της, «άνοιξαν» την συναυλία των Film στο Gagarin. «Μ’ενδιαφέρει η πρόκληση εμβύθισης μέσα από πολυμεσικό περφορμινγκ βασισμένο στη στυγνή ειλικρίνεια» γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της.
Σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο video του δίσκου, για το κομμάτι "My kind of girl". 


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




17.1.11

Keep Shelly in Athens – New single “Hauntin’ Me”



Το ντουέτο από την Αθήνα συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το νέο τους τραγούδι. Hauntin’ Me ο τίτλος και θα κυκλοφορήσει ως single από την Transparent στις 21 Φεβρουαρίου.
Οι Keep Shelly in Athens δημιουργούν τα γνώριμα πλέον ηλεκτρονειρικά τοπία τους, ιδανικό soundtrack για νυχτερινές βόλτες στο κέντρο της πόλης. Πρώτη ακρόαση σήμερα στη σελίδα του Gorilla Vs Bear



16.1.11

2L8 - JOIN THE RESISTANCE, FALL IN LOVE!



Την Παρασκευή το βράδυ, καθώς κατηφορίζαμε για το Αν, είχα ένα όνομα στο μυαλό μου, Electric Litany. Κάθε ζωντανή τους εμφάνιση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι εξελίχθηκε και αυτή. Κάπου εδώ όμως τελειώνει η αναφορά μας στο έτσι κι αλλιώς αγαπημένο σχήμα. Κι αυτό γιατί νοιώθω την υποχρέωση να γράψω για τους 2L8.
Ομολογώ ότι δε μου ήταν γνώριμη η δουλειά τους, για να είμαι ειλικρινής δε τους ήξερα ούτε κατ’ όνομα. 
Το σκηνικό που στηνόταν στο Αν θύμιζε θεατρική παράσταση. Τα κουστούμια, το μακιγιάζ κλόουν, τα διαφορετικά μουσικά όργανα, οι κινήσεις των μουσικών. Είχαν πλέον όλη την προσοχή μου και αυτό που ακολούθησε ήταν πέρα κάθε προσδοκίας. Ένα εκρηκτικό live όπου το post punk συναντούσε το avant-garde και τα έντονα κιθαριστικά ξεσπάσματα διαδέχονταν τις μελωδίες που δημιουργούσαν τα έγχορδα και το “απόκοσμο” theremin. Μα πάνω απ’ όλα ήταν η παρουσία του K. the Clown που σε καθήλωνε. Το πάθος του, η θεατρικότητα των κινήσεων, ο τρόπος που άλλαζε τα φωνητικά του ακόμα και μέσα στο ίδιο τραγούδι, η ευγένεια της φωνής του όταν ευχαριστούσε το κοινό.
Ο K. the Clown είναι και ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας. Μια κολεκτίβα μουσικών, ηθοποιών, σκηνογράφων, σχεδιαστών, κινηματογραφιστών που προσπαθούν να ζωντανέψουν τα όνειρα τους μέσα από τη μουσική και τη τέχνη. Ο ίδιος (στο μανιφέστο του) εξηγεί ότι σκοπός τους δεν είναι η επιτυχία, ούτε να εισχωρήσουν στο διεφθαρμένο σύστημα που θα τους αποφέρει καλές κριτικές, διασημότητα και χρήματα. Με βάση τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ενδιαφέρονται για την επικοινωνία, την σκέψη, τον διάλογο. Και φυσικά για τη Mουσική. Διανέμουν τους δίσκους τους δωρεάν από την ιστοσελίδα τους. Music is and must be Free! Enough with the tyranny of the industry already that made us hollow and sad!"
Εξάλλου αυτό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν είναι οι συναυλίες, η αγάπη του κόσμου, η αναγνώριση της προσπάθειας τους! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά από κάθε ζωντανή τους εμφάνιση κερδίζουν νέους υποστηρικτές (όπως κέρδισαν εμάς μετά το live στο Αν).
JOIN THE RESISTANCE, FALL IN LOVE!
http://www.2-l8.gr/



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


PJ Harvey: "The Words That Maketh Murder" Video



Η νέα δισκογραφική δουλειά της PJ Harvey, με τίτλο Let England Shake, κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου και ήδη με την βοήθεια του φωτογράφου Séamus Murphy έχει «γυρίσει» διαφορετικά video για κάθε τραγούδι του δίσκου.
Το τελευταίο που κυκλοφόρησε είναι αυτό για το κομμάτι "The Words That Maketh Murder" και μπορούμε να το απολαύσουμε μέσω Dailymotion.



12.1.11

Electric Litany live @ AN CLUB




Δε θυμάμαι καλά αν πριν 2 χρόνια περίπου το είχα στείλει εγώ στην Τάνια ή αυτή σε μένα. Θυμάμαι όμως τον ενθουσιασμό μας όταν ακούσαμε τους στίχους της Σονάτας στην αρχή και τα φωνητικά του Αλέξανδρου Μιάρη στη συνέχεια. Wake your fears and you will know, Dry your tears and you will know”. Ήταν το συγκλονιστικό Tear των Electric Litany, πρώτο τους single και μόνιμη επιλογή μας σε κάθε βραδινό playlist.
Τον Ιούλιο του 2009 ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους album, ζωντανά, σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο, μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Έστειλαν το υλικό στην Αθήνα για να μιξαριστεί και αμέσως μετά ακολούθησε το mastering στα Abbey Road Studios. To “How to be a child and win the war” ήταν πια γεγονός. Το συνόδευσαν εξαιρετικές κριτικές και πολλές ζωντανές εμφανίσεις.
Αυτή την Παρασκευή οι Electric Litany θα μεταφέρουν την συναισθηματικά έντονη, «στοιχειωμένη» ατμόσφαιρα των συναυλιών τους για πρώτη φορά στο ιστορικό Αν Club στα Εξάρχεια.


10.1.11

What Did You Expect From The Vaccines?



«Τα Εμβόλια», από το Λονδίνο, ήταν μια από τις μουσικές εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς. Με τα μόλις 84 δευτερόλεπτα του πρώτου τους single Wreckin' Bar (Ra Ra Ra) μας θύμισαν κάτι από την ωμή ενέργεια των Ramones και το κοσμοπολίτικο style των Strokes! Αμέσως έγιναν «Το τραγούδι της Ημέρας» για το περιοδικό Q, γεγονός που τους άνοιξε το δρόμο για το BBC και τον Jools Holland!
Στις 24 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν το δεύτερο single "Post Break-Up Sex" με ήχο μάλλον ποιο βρετανικό. Οι ίδιοι αναφέρουν ως επιρροές τους "'50s rock 'n' roll, '60s garage and girl groups, '70s punk, '80s American hardcore, C86 and good pop music"!
Αναμένουμε την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στις 21 Μαρτίου.
What Did You Expect From The Vaccines?


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


9.1.11

Jose Gonzalez live in Athens



Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στο Gagarin 205, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη. Ο Jose Gonzalez, που έγινε κυρίως γνωστός με την υπέροχη διασκευή του στο heartbeats των Knife, θα παρουσιάσει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές της προσωπικής του δουλειάς όπως και κάποιες από τις υπόλοιπες διασκευές που έχει κατά καιρούς κάνει.
Την συναυλία θα ανοίξει ο Gautier, ένας πολύ αξιόλογος έλληνας τραγουδοποιός, ο οποίος με την συνοδεία της τετραμελούς μπάντας του θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα τραγούδια του. Η επίσκεψη στην σελίδα του στο Myspace μας κάνει να ανυπομονούμε γι αυτό.
http://www.myspace.com/gautierpromenades





IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


Νέος δίσκος από Iron & Wine




Η πρώτη μας γνωριμία με τον κ. Samuel Beam έγινε το 2004 με τη διασκευή του στο "Such great heights" των Postal Service, από το soundtrack του αγαπημένου Garden State. Από τότε μας έχει χαρίσει υπέροχες στιγμές και μια εξαιρετική συνεργασία με τους Calexico.
Το τρίτο Iron & Wine album " The Shepherd's Dog" ήταν στις λίστες με τα καλύτερα του 2007 για πολλά μουσικά έντυπα και ραδιόφωνα.
Στις 25 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Kiss Each Other Clean". Στο γνωστό indie-folk ύφος, με κάποιες νέες ιδέες στην ενορχήστρωση (σαξόφωνο, DJ scratching) αναμένεται να είναι ένας από τους δίσκους της χρονιάς. 
Πριν την επίσημη κυκλοφορία του παρουσιάστηκε ζωντανά, με full band, στο The Greene Space. Έτσι μπορούμε να έχουμε  μια πρώτη εικόνα. Καλή ακρόαση!




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


3.1.11

Local Boy (and girl) In The Photograph

Κάποιοι μπορεί να θυμόσαστε το παλιό τραγούδι των Stereophonics. Αυτή τη φορά στη φωτογραφία είναι αγόρια και κορίτσια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Καλλιτέχνες που το 2010 μας χάρισαν όμορφες στιγμές με τις μουσικές τους.



  • George Nikas 

Τραγουδιστής, συνθέτης και μέλος των αθηναίων Zebra Tracks. Το 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο How to Live in Open Spaces.
Μελωδικές κιθάρες, προσωπικοί στίχοι και μια αίσθηση νοσταλγίας…

   
  
  • Tango With Lions 
Οι Tango with Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε με τον Ottomo στο Fab Liquid Studios τον πρώτο της δίσκο με το όνομα Tango with Lions, με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών που προσέθεσαν το προσωπικό τους στυλ. Ο δίσκος, περιέχει κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών.


  • My Drunken Haze 
Το όνειρο ζωής του Σπύρου και της Sophie γίνεται πραγματικότητα. Η μουσική τους, ένας συνδυασμός προσωπικών βιωμάτων, σκέψεων και συναισθημάτων.
Το “paper planes”, ένα από τα ποιο όμορφα τραγούδια που ακούσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα τραγούδια των παιδιών… 



  • Film 
Οι FILM είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικά pop-rock συγκροτήματα στην Ελλάδα, με γυναικεία φωνητικά και πειραματικό ήχο. Οι FILM, συνδυάζουν αντιφατικές επιρροές, πειραματισμούς και ιδέες που συνθέτουν ένα δυνατό ρυθμικό και μελωδικό χαρακτήρα, ένα νεφελώδες μίγμα post punk και ηλεκτρονικών στοιχείων που καταλύγουν σε μια κινηματογραφική αινιγματική ατμόσφαιρα.



  • Keep Shelly in Athens 
Ένα εξαιρετικό νέο μουσικό σχήμα από την Αθήνα. Κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να φιλοξενηθούν στις σελίδες του Pitchfork και του Stereogum και να γίνουν “Song of the Day” στον KEXP!




  • Electric Litany 
Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007. Έχουν περάσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες κάνοντας πρόβες και δίνοντας συναυλίες σε εγκαταλελειμένα κτίρια του Λονδίνου.
Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα έχει χτίσει μια φήμη για τον έντονο, «στοιχειωμένο» και απρόβλεπτο χαρακτήρα των κομματιών τους αλλά και των συναυλιών τους.
Τα αιθέρια φωνητικά, τ’ αλλόκοτα κιθαριστικά delay, οι ρομποτικοί ρυθμοί και τα διαστρεβλωμένα synths δίνουν ζωή στο νοσταλγικό και lo-fi εναλλακτικό ήχο των Electric Litany.



  • Marietta Fafouti 
Τα τελευταία 6 χρόνια είχε γράψει μουσική για ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ. Το φθινόπωρο του 2010 όμως κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, “Try A Little Romance”, από την Inner Ear, ένα ντεμπούτο με τραγούδια και στίχους που έχει γράψει και ερμηνεύει η ίδια.


  • Monika 
Οι επιρροές του ήχου της έρχονται από τα indie rock συγκροτήματα των 90’s (στις μελωδικές τους στιγμές όμως), τη συγκινούν περισσότερο οι αντρικές φωνές και έχει κατορθώσει ερμηνευτικά να δημιουργήσει το δικό της, προσωπικό μουσικό ύφος.




  • GAD. 
Το wavesήταν ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που ακούσαμε το 2010. Ταυτόχρονα αποτέλεσε προπομπό για το δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος, “The perfect crime”.
Οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί ισορροπούν με τις κιθάρες και τη μελωδία. Ανάμεσα στις πολλές καλές στιγμές και το over the moonμε τα φωνητικά του Κωνσταντίνου Β.