17.4.11

Carte Postale





Το σημερινό βροχερό πρωινό μας επιφύλασσε δυο ευχάριστες εκπλήξεις. Τη ζωντανή μετάδοση από το YouTube της καταπληκτικής εμφάνισης των Arcade Fire στη μεγάλη σκηνή του Coachella και το "Κυκλάμινο" των Carte Postale. Ένα υπέροχο δείγμα indie pop μουσικής, γλυκό και νοσταλγικό όπως μια καρτ ποστάλ από ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχεις καιρό να δεις.
Ακούμε και τα υπόλοιπα κομμάτια στην σελίδα τους στο Myspace και μας φαίνονται περισσότερο ταιριαστά με το γκρίζο της ημέρας. Με βασικό συστατικό το πιάνο δημιουργούν συνθέσεις που σε ταξιδεύουν, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν με τις μουσικές τους ο Yann Tiersen, ο Rene Aubry, οι Mum και οι Sigur ros.
Το περιγράφουν όμως καλύτερα οι ίδιοι.
“Πριν από λίγο καιρό(2009) ένα αγόρι (undo_an) ήρθε από έναν άλλο κόσμο σε αυτόν εδώ τον πλανήτη με σκοπό να ακούσει, να δει και να μυρίσει τις διάφορες ομορφιές του κόσμου μας. Σε αυτόν εδώ τον κόσμο γνώρισε κάποιους καταπληκτικούς ανθρώπους (Fillis,Ilias,Sakis) που θέλησαν να γίνουν οι ξεναγοί του στο ταξίδι αυτό. Όλοι μαζί στην συνέχεια προσπάθησαν να φτιάξουν όμορφα μουσικά κομμάτια με μοναδική κληρονομιά τα μουσικά και παιδικά αντικείμενα τους (piano,toy piano, synth, guitar ,concertina, melodica, glockenspiel, electric chord organ,drums,bass). Καμιά φορά ζητούν βοήθεια από τον Gavril(cello), Dimitris(trumpet) και φυσικά την GlorieCarton(vocals) που τους χαρίζει την υπέροχη φωνή της. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η όμορφη μουσική βόλτα σε αυτόν τον περίεργο κόσμο…”
Και κάπως έτσι ξεκινά η δική μας μουσική βόλτα με τους Carte Postale.




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment