25.3.11

Keep Shelly In Athens (dj set) @ Bios





Το Βios και το Νothing Days ,το Σάββατο 26 Μαρτίου,παρουσιάζουν τον Αμερικανό παραγωγό oOoOO που τάραξε τα νερά της διεθνούς μουσικής κοινωνίας, σε μία από τις πρώτες εμφανίσεις του παγκοσμίως, για να μας μυήσει στο φρέσκο και σκοτεινό είδος του gravewave/ witchouse.To ίδιο βράδυ δύο από τα πιο ενδιαφέροντα και πολυσυζητημένα νέα σχήματα της ελληνικής electronica, οι Keep Shelly In Athens και οι Hana. Ένα βράδυ με τον πιο καινούριο, μυστηριώδη και ατμοσφαιρικό ήχο στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής σήμερα. 




Keep Shelly in Athens
Οι Keep Shelly in Athens (Κυψέλη in Athens) είναι ο PRP και η Σάρα από την Κυψέλη, μια περίπτωση μοναδική στα ελληνικά ποπ χρονικά. Εμφανίστηκαν από το πουθενά στο mySpace το περασμένο καλοκαίρι με το Fokionos Negri Street και αμέσως τους ανακάλυψε ο KEXP, o σταθμός στο Σιάτλ που ανιχνεύει καθημερινά νέα ταλέντα για το airplay του, τους έκανε θέμα το Gorilla vs Bear ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά μπλογκ του κόσμου, και μέσα σε μερικές ώρες το Pitchfork έγραψε γι’ αυτούς ότι είναι οι νέοι Air! Από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο που κυκλοφόρησε το πρώτο ep τους χτίστηκε ένας αστικός μύθος γύρω από το όνομά τους που δεν έχει ξαναγίνει για ελληνικό σχήμα από την εποχή των Aphrodite’s Child! Πριν από ένα μήνα η αγγλική εφημερίδα Guardian, η οποία δεν έχει ξαναγράψει ποτέ τίποτα για ελληνικό σχήμα, τους χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα για το μέλλον της μουσικής, εκθειάζοντας τους πριν ακόμη κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

http://www.myspace.com/keepshellyinathens


Hana
Οι Hana είναι ο Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Θανάσης Μπαντής από την Θεσσαλονίκη και είναι ένα διαφορετικό μουσικό δίδυμο. Σχηματίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και δεν μοιάζουν με κανένα ηλεκτρονικό ελληνικό σχήμα. Συνδυάζουν το hip hop και το techno μοναδικά, έχουν χαρακτηριστικό αναγνωρίσιμο ήχο και είναι από τα πιο αξιόλογα νέα πράγματα τα τελευταία χρόνια στην ηλεκτρονική εγχώρια μουσική. Το αγγλικό περιοδικό Wire το επιβεβαίωσε, όταν επέλεξε ένα κομμάτι τους για το CD που θα συνοδεύει το τεύχος Απριλίου. Λίγο πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος τους κάνουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στο Bios.

http://soundcloud.com/hana-musik



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




1 comment:

  1. Όσο κι αν χαίρομαι όταν οι Έλληνες μουσικοί διακρίνονται, συγνώμη, αλλά άκουσες περί τί πατάτας πρόκειται και στις δυο περιπτώσεις;

    το άρθρο στο guardian δεν εκθειάζει τους Keep Shelly in Athens. Και φυσικά δε θα εμπιστευτώ τα γούστα μιας μελαχγολικής Αγγλίδας για να διαμορφώσω άποψη για κάτι που στερείται μελωδίας και άποψης.

    τελείως άψυχη, χωρίς συναίσθημα, μονότονη, πειραματική, βαρετή ηλεκτρο-σαβούρα.

    σιγά τον αστικό μύθο!

    Eίναι ιεροσυλία να αναφέρεις έστω τους Aphrodite's Child.

    ReplyDelete